Peter Eriksson - Moderaterna i Trollhättan

Äntligen!

Med drygt en månad kvar till valet känns det hoppfullt. Hoppfullt att vi äntligen kan få en regering som på allvar vill och kan lösa de problem som Sverige har. Problem som inte bara dykt upp från ingenstans, utan som till stor del är skapade av en icke igenomtänkt politik, makthunger, men till stor del också genomtänkta beslut, fast med fel ansats.
Kombinationen Socialdemokraterna/Miljöpartiet har varit en katastrof för Sverige där symbolpolitiken varit viktigare än realpolitiken. Plastpåseskatten har blivit ett signum, men tyvärr så är den bara en fernissa jämfört med till exempel energipolitiken.

Som en liten påminnelse om hur man valt helt galna frågor att lägga sin kraft på kan jag här nämna förbud från att elda i, och installera vedkamin. Att barn skall kunna byta kön utan föräldrars inblandning i beslutet. Eller extra skatt på flyg som blev spiken i kistan för stor del av inrikesflyget. De två första frågorna blev det inget av, tack och lov men frågan angående inrikesflyget fick staten lösa genom att dyrt köpa tjänsten av SAS, så att norra delarna av Sverige åter fick flygtrafik….

En annan hoppfull parameter som uppstår efter valet är att vi troligtvis inte har verklighetsfrånvända partilösa ledamöter som blir vågmästare när Sveriges rikes budget skall avgöras i Riksdagen. Situationen var minst sagt absurd när den kommunistiske ledamoten Kakabaveh som sade sig inte veta förrän in i det sista hur hon skulle ställa sig i frågan, vilket journalisterna också gick på, fick avgöra omröstningen. Det mest skandalösa i hela kråksången var att Socialdemokraterna hade bett kurdiska företrädare att övertala henne att stötta just Socialdemokraterna. Inga frågor på det. Men därefter kom det mest komiska i svensk politik på många år. Några dagar efter beslutet hävdar Socialdemokraterna att deras uppgörelse med Kakabaveh inte längre gäller. Kakabaveh blev grundlurad, och Socialdemokraterna visade hur mycket ett handslag med dem är värt.

Om bara några veckor avgörs Sveriges framtid. Då kan Sverige få en regering som är överens om att tryggheten skall återupprättas i samhället genom att klart och tydligt stå på den skötsammes sida. Då kan Sverige få en miljöpolitik som inte innebär att olja används för att producera el när politiken stänger ner fossilfri produktion.

Mitt medskick till dig är därför, kom ihåg hur de senaste åtta åren varit. Att tro att politiken blir annorlunda med samma partier ytterligare fyra år är att gå på samma blåsning som Kakabaveh gjorde. För i verkligheten kommer väldigt få stenar att vändas på. Och om de vänds så kommer de snart vändas tillbaka igen.

Trevlig söndag!
Peter Eriksson
Oppositionsråd