Peter Eriksson krönika Moderaterna i Trollhättan

Att köpa regeringsmakten

Nyligen meddelade LO´s ordförande att man avser skicka ekonomiska bidrag till Socialdemokraternas valkassa. Inget bidrag på marginalen, utan ett gigantiskt på 60 miljoner kronor. Av medlemmarnas pengar, utan att skämmas och utan den minsta rodnad står ordföranden i bästa sändningstid och proklamerar detta. Kommer det kritiska frågor från reportrar som undrar om man inte sätter demokratin ur spel, om det inte är utanför den demokratiska spelplanen eftersom man förväntar sig något tillbaka. Nej, inget. Makten och public service går allt oftare hand i hand trots att man försöker påskina motsatsen. Om inte public service agerar här, så agerar de heller inte på otaliga skulder hos kronofogden eller kokainsnortande i CVt vilket visat sig helt riktigt.

Tittar man på medlemsbasen i LO så finner man att Socialdemokratiska väljare är i minoritet och att SD har en stor del sympatisörer i LO. Borde då inte LO även skicka pengar till SD för att förvänta sig något tillbaka. Nej, den logiken finns inte eftersom S bildades av LO för 120 år sedan, och därmed har rätt att skicka gigantiska bidrag till SAP?!?
När man drar fram detta kommer alltid argumentet att Moderaterna minsann får stora bidrag av organisationen Svenskt Näringsliv så ni skall inte säga något. Svaret och sanningen är enkel, Svenskt Näringsliv ger inte bidrag till Moderaterna, ej heller andra partier.

Lokalt i Trollhättan var frågan om bidrag till de politiska partierna uppe i Kommunfullmäktige i måndags. Förslaget var att 4 miljoner kronor delas på partierna med modellen att störst får mest och minsta får då minst. S får ca en och en halv miljon årligen, vi som är näst störst får åtta hundra tusen och sedan faller det ner i skalan. Vi moderater, tillsammans med C, Kd och SD yrkade på kraftigt nedsatt belopp och ett mer jämlikt fördelande system. Men det sa S, V, Mp och L nej till. Mp med motiveringen att de inte tror att pengar spelar någon roll i valrörelsen och L med att man kan ju inte ändra detta under mandatperioden…… Varför inte?
Nå väl, pengar spelar definitivt roll, och ja, det är riktigt smutsigt att LO skickar 60 miljoner till Socialdemokraterna för att påverka valresultatet.

Peter Eriksson
Oppositionsråd

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *