Jennie Bergius Eriksson

Maj, maj måne, jag kan lura dig till Skåne!

Trollhättan fick stadsrättigheter i Trollhättan för 106 år sedan. Lika länge har Socialdemokraterna i den här staden styrt. Ändå syns sossar på stan idag för att protestera högt på led. Mot orättvisor och orätt. Märkligt. Det är liksom alltid någon annans fel. Men, det är inget nytt i Sverige.

Ta till exempel mannen i Norberg. Ni vet han som är misstänkt för att ha våldtagit sin kärlek, efter att hon bestämt sig för att inte vilja gifta sig med honom.
Han ska då enligt hennes uppgifter först alltså först våldtagit henne och därefter dumpat henne i ett gruvschakt.

När SVT rapporterar om händelsen nämner man upplysningspliktigt det faktum att avspärrningen till staketet runt gruvan faktiskt var trasigt, och insinuerar då också att man lite fumligt kanske trasslat sig innanför spärren av ren olyckshändelse, under en i övrigt trevlig skogspromenad, och därefter möjligen fallit i gruvschaktet. Vem försöker man lura?
När SVT inledningsvis rapporterar nämner man mannen som ”Halländsk man” men det ska senare visa sig att han är varken svensk eller Hallänning, utan har sedan flera år tillbaka ett utvisningsbeslut på sig – som inte verkställts.

Senare uppdagas också att mannens tidigare kärleksförbindelse är anmäld försvunnen sedan 2020. Men mannen, ja han vet givetvis ingenting om detta alls. Han nekar till alla anklagelser. Vem försöker man lura?

När ”Lövet” och S för 8 år sedan, efter mycket piruetter och kullerbyttor, tillsammans med våra vänner ”i den breda mitten” styrt landet Sverige i 1 år var antalet skjutningar i Sverige 281 st. och antalet avlidna 36 personer. Året 2021 var samma siffra 335 st. respektive 46 döda. Och under 2022 års tre första månader är antalet hela en skjutning per dag och redan 18 döda. Redan alltså, efter ett kvartal av det gångna året 18(!) döda. I debatten talar S om att vilja ”vända på varje sten”, utvecklingen tillåts fortsätta och samtidigt beskyller man en 10 år gammal Reinfeldt-regering. Vem försöker man lura?

När upplopp på stan också eskalerar och våldskapitalet hos våldsverkare är så stort att polisen tvingas göra reträtt, sannolikt eftersom de inte känner tilliten nog att använda sitt eget, då har staten helt visat sig tappa kontrollen.

Lagom till dess går S återigen ut i media och pratar om alla stenar de vill vända på. Vem försöker man lura?
Samtidigt, i landet Sverige, försöker media och kulturelit febrilt att hitta någon eller något att ”skylla” för den ohållbara utvecklingen. I detta fall blir denna någon – Ebba Busch. För, visst är det ändå logiskt att just hon utesluts från att medverka på Elle-galan som en följd av att hon yttrat offentligt att hon hellre skulle se skadade våldsverkare än skadade poliser. Eller? Samtidigt låtar man någon som uppenbarligen inte har förtroende för Polisen leda galan. Vem försöker man lura?

Sverige är ett fantastiskt land men ibland har vi en tendens att försöka vilja hitta andra förklaringar bortom det mest logiska, kanske för att vilseleda. Kanske för att vilja vinna popularitetspoäng, eller kanske en blandning av de båda.

Jag tror på att börja kalla en spade för en spade, och på styrande politiker som, istället för att vilja protestera mot orättvisor och orätt, gör något åt det!

Glad första maj!

Jennie Bergius Eriksson (m)
Ps. Nu ska jag gå ut och 1-maj lura min make att en kviga rymt från hagen – igen. Ett mycket uppskattat skämt i denna familj. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *